Limgroup B.V.
Asperges

Sterrenchef Brienen ambassadeur van Limgroup

De smaak en kwaliteit van de asperges vormen de basis van veredelaar Limgroup uit Horst. Diezelfde uitgangspunten heeft Michelin sterrenkok René Brienen van Brienen aan de Maas uit Well. Ook hij doet geen concessies aan de herkomst van de ingrediënten van zijn menu’s. Limgroup rassen hebben zijn voorkeur. Dit, in combinatie met zijn enthousiaste promotie van de asperges in binnen en buitenland, hebben er toe geleid dat René Brienen de eerste ambassadeur van Limgroup is geworden. Een perfecte match van twee partijen die de asperges in de spotlight zetten.

Het belang van smaak

Tot voor kort leek eten zo gewoon. Maar in toenemende mate wordt meer en meer aandacht gegeven aan de kwaliteit van voedsel. Consumenten nemen weer de tijd om te genieten van het gezamenlijk eten en waarderen steeds meer de smaak. Dit is iets wat al vele jaren geleden in gang is gezet door Limgroup, de veredelaar van asperge en aardbei rassen uit het Noord Limburgse Horst. Als veredelaar moet je soms wel meer dan 10 jaar vooruit kijken. “Maar je hoeft natuurlijk niet te kunnen voorspellen dat smaak belangrijk is”, aldus Vincent Deenen, CEO van Limgroup. Limgroup heeft dan ook een mooi assortiment smaakvolle producten.

Samenwerking

Dit is ook René Brienen opgevallen. Als houder van een Michelin ster, heeft deze sterrenkok uit Well een nauwe samenwerking opgebouwd met Limgroup. Dit heeft geleid tot zijn ambassadeurschap voor deze Limburgse veredelaar. “Smaak staat voor mij altijd voorop. Dat zit wel goed bij deze top veredelaar. Daarnaast moet de herkomst duidelijk zijn. Samen met een stuk vakmanschap moet dit dan leiden tot iets unieks”, aldus Brienen. Hijzelf omschrijft dit dan als ‘Smerig lekker’. Dat dit lukt bewijst de Michelin ster die hij ook dit jaar weer van de Franse organisatie heeft mogen ontvangen.

Ambassadeur

Als ambassadeur zal Rene Brienen zich inzetten om de asperges op zo veel mogelijk plekken te promoten. Een tour door Europa zit er dit jaar niet in, maar de hoofdstad is wel al aangedaan. Samen met Huub Stapel zijn daar de eerste asperges gebracht. Daarnaast verschijnt er een vlog tijdens het asperge seizoen. Samen met enkele sterren gaat Brienen lekkere aspergegerechten koken, en geeft daarbij tips zodat iedereen met een beetje kook-interesse dit thuis ook kan verzorgen. De vlogs zullen via sociale media verspreid worden. Hierbij hebben Limgroup en Brienen elkaar goed gevonden en zullen de asperges letterlijk en figuurlijk in de spotlights zetten.

Rene Brienen